VIV CSOPORT - története


1963-ban négy már önállóan is jól dolgozó cég összevonásával jött létre a Villanyszerelőipari Vállalat a VIV. Az összevonás célja a magasabb műszaki színvonal megteremtése, a termelés gazdaságosságának javítása, volt, a következő elvek figyelembe vételével: a létesítmények kivitelezési idejének csökkentése, a minőség javítása és a technológiai fegyelem betartása. A VIV tevékenysége kiterjedt az ipari létesítmények villamoshálózatai, kommunális épületek komplett villamos berendezései, légvezetéki hálózatok, valamint, kábelhálózatok megvalósítására.

A VIV Rt. -mai nevén VIV Zrt – 1996-os megújulását követően Magyarország jelentősebb ipari, gazdasági és kulturális régióiban Kft.-ket hozott létre, melyek - kiegészülve a tradicionálisan bicskei gyártóbázissal – együttesen alkotják a VIV Csoportot.

A cégcsoport mélyen gyökerezve a magyar gazdaságban, a megtermelt eredmény tudatos visszaforgatásával, korszerű technológiák és termelési folyamatok bevezetésével és alkalmazásával valamint a munkatársak folyamatos és minőségi képzése révén vállal részt jelentős beruházások megvalósításában kivitelezőként, fővállalkozóként, generál kivitelezőként egyaránt.

A VIV Csoport tervezési, fővállalkozási és kivitelezési tevékenységét olyan – a lakóhelyek, lakóhelyi közösségek életében is meghatározó szerepet betöltő - kiemelkedő létesítmények sora reprezentálja, mint BS Aréna Budapesten, több reprezentatív budapesti irodaház ( IBM, RTL, OTP stb.), bevásárlóközpontok (Lurdy-ház, Mamut, Asia Center stb.) vagy a Főnix csarnok Debrecenben, a Tanulmányi és Információs központ Szegeden, egyetemi kollégiumok Veszprémben és Miskolcon, a Pécsi repülőtér utasforgalmi épülete.

A csoport e látványos létesítmények megvalósítása mellett jelen van nagyvárosaink tömegközlekedési hálózatainak rekonstrukciós munkáiban, az országos és nemzetközi közlekedés csomópontjait képező repülőterek kivitelezésében akár csak ipari létesítményeink fejlesztésében.

A csoporton belül folytatott gyártási tevékenység a 60-as évek óta Bicskéhez köti a VIV nevet. A ma már több milliárd forintos árbevétellel rendelkező korszerű üzem, gyártási tevékenységével biztosít műszaki hátteret a VIV csoport számára, amelynek jelentős hányada exportra kerül.

vissza          vissza          vissza